Taxatie van schilderijen

Bij Vendu Taxaties kunt u uw schilderijen gratis laten taxeren. Onze ervaren taxateurs hebben jarenlange ervaring, en elk hun eigen expertise. Zij weten uw schilderij nauwkeurig en realistisch op waarde te schatten. Uw objecten zijn vaak meer waard dan u denkt!

horloge
antiek kastje
antiek

(Gratis) schilderij laten taxeren

Heeft u een schilderij aan de muur hangen – geërfd van uw oudoom of gevonden op een rommelmarkt – waarvan u zich al jaren afvraagt wat het waard is? Heeft u een collectie landschappen die u graag wilt laten veilen? Dan bent u bij Vendu Taxaties aan het juiste adres. Laat gratis uw schilderij taxeren, en onze taxateur experts vertellen u de waarde van het werk. Wij voeren onze werkzaamheden helder en transparant uit, zodat u zeker bent van de realistische marktwaarde.

Let op: wilt u uw juwelen laten taxeren voor een verzekering? In dat geval betaalt u voor een taxatierapport. Wanneer u uw sieraden laat veilen via Vendu is de taxatie uiteraard gratis.

Een schilderij laten taxeren: hoe werkt dat?

Wanneer een schilderij wordt getaxeerd, beoordelen onze experts het werk op verschillende aspecten. Denk hierbij aan de maker, de staat waarin het schilderij verkeert en de mogelijke geschiedenis van het werk. Daarnaast is er in de kunstwereld steeds meer aandacht voor provenance, het verhaal en de herkomst van het werk. Wie waren de vorige eigenaars, waar werd het werk tentoongesteld of verkocht? Het taxeren van schilderijen is geen exacte wetenschap, maar veilen is een goede manier om de realistische marktwaarde van een werk te bepalen. Hierdoor krijgt u vaak een betere prijs op een veiling, dan wanneer u uw werk aan een handelaar verkoopt. Wordt uw schilderij geveild bij Vendu Rotterdam? Dan kunt u rekenen op biedingen van kunstliefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld!

Vraag een gratis taxatie aan

Vendu Taxaties is al ruim 200 jaar een expert op het gebied van taxaties. Of het nu gaat om een 19e-eeuws landschap of een grote collectie olieverfschilderijen van de Haagse school: onze experts staan voor u klaar. Ook voor het taxeren van schilderijen bij schuld, scheiding of succes bent u van harte welkom bij ons. Onze experts gaan discreet en betrouwbaar te werk bij het op waarde schatten van uw schilderijen.

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07
Email: amsterdam@vendutaxaties.nl

Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam