Porselein taxeren

Taxatie van porselein is een steeds belangrijker onderdeel geworden van de antiekmarkt. Porselein is een kwetsbaar materiaal dat gemakkelijk gebroken of beschadigd kan worden, dus het is essentieel om een goede taxatie te laten uitvoeren voordat u tot aankoop overgaat. Professionele taxateurs zijn opgeleid om deze kostbare voorwerpen nauwkeurig te identificeren en te taxeren, zodat kopers de beste prijs voor hun investering krijgen.

 
horloge
antiek kastje
aziatica

(Gratis) porselein laten taxeren

Bij Vendu Taxaties kunt u een gratis taxatie van uw porseleinverzameling aanvragen. Onze ervaren en gecertificeerde taxateurs geven u een exacte schatting van de geldwaarde. Wij houden rekening met de historische of artistieke betekenis die van invloed kan zijn op de taxatie, zodat onze klanten de best mogelijke waarde krijgen voor hun porselein. Onze taxatiediensten zijn ook beschikbaar in Rotterdam, dus als u in de buurt van Vendu Rotterdam woont, neem dan gerust contact met ons op en laat uw taxatie snel en nauwkeurig uitvoeren. Wij garanderen een veilige en betrouwbare taxatie van alle soorten porseleinen voorwerpen, variërend van antieke stukken tot moderne modellen.

Let op: wilt u taxaties voor verzekering of nalatenschap? Dan moet een taxatierapport worden opgesteld, waarvoor we u verwijzen naar onze taxatietarieven.

Bepaling waarde van porselein

Bij het bepalen van de waarde van een stuk porselein spelen veel factoren een rol. Tijdens het taxeren van porselein moet er rekening gehouden worden met de leeftijd, conditie, zeldzaamheid en herkomst van een voorwerp om de waarde ervan te bepalen. Bij de taxatie kunnen verschillende methoden worden gebruikt, waaronder vergelijking met soortgelijke voorwerpen die de afgelopen jaren op de markt zijn verkocht of een taxatie op basis van waarderingsalgoritmen die de waarde van een stuk berekenen.

Een team van taxateurs

Het team van Vendu Taxaties bestaat uit experts met elk hun eigen specialisme, zoals juwelen, schilderijen en 20ste-eeuwse toegepaste kunst. Daarnaast maken we gebruik van de kennis van kunsthistorici, verzamelaars en musea wereldwijd. Bovendien werken we met ervaren veilingmeesters en twee deskundige transporteurs. Zo is uw antiek altijd in goede handen!

VRIJBLIJVENDE TAXATIE AANVRAGEN BIJ VENDU TAXATIES

Al meer dan 300 jaar is Vendu Taxaties een van de toonaangevende taxatie bedrijven en biedt een reeks van taxatie diensten voor porselein, inclusief taxatie voor verzekerings- en erfenisdoeleinden. Als u taxatie diensten nodig hebt voor uw porseleinen stukken, aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met Vendu Taxaties.

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07
Email: amsterdam@vendutaxaties.nl

Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam