Taxaties bij Vendu Taxaties

Bij Vendu Taxaties bent u van harte welkom voor de taxatie van uw object of objecten. Onze ervaren experts staan voor u klaar om u te voorzien van een uitgebreide en betrouwbare taxatie. Ze geven u een eerlijke inschatting van de waarde van uw object. Taxatie is gratis wanneer uw spullen via Vendu geveild gaan worden. Wilt u uw voorwerpen laten taxeren voor verzekeringsdoeleinden? Dan betaalt u voor een taxatierapport. 

Wat houdt een taxatie in?

Een taxatie is het proces waarbij de waarde van een object wordt beoordeeld. Dit wordt altijd gedaan door professionele taxateurs, die de markt kennen en veel ervaring hebben met het op waarde schatten van allerlei voorwerpen. Denk hierbij aan kunst, sieraden, porselein of bijvoorbeeld een complete verzameling. De waarde van een object hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het voorwerp, de maker, hoe gewild objecten zijn en hoeveel exemplaren er van het object bestaan. Er zijn verschillende redenen om voor een taxatie te kiezen. Om de waarde van een object te bepalen voor veiling of verzekering bijvoorbeeld, of om een goede verdeling binnen een erfenis te maken. 

Welke soorten taxaties zijn er?

Er bestaan verschillende soorten taxaties. Kunsttaxatie richt zich op de beoordeling van de waarde van schilderijen, antiek en andere soorten kunst. Sieradentaxatie gaat over de beoordeling van de waarde van sieraden. Ook andere persoonlijke eigendommen kunnen worden getaxeerd, zoals meubels, porselein of verzamelingen. Taxaties kunnen voor verschillende doelen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld om de waarde van eigendommen te vast te stellen voor verzekeringsdoeleinden of belastingdoeleinden als een erfenis.

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Bij een taxatie worden altijd een aantal stappen doorlopen, of het nu gaat om de taxatie van design, antiek of sieraden. We leggen de stappen graag uit, zodat u goed geïnformeerd het taxatieproces kunt doorlopen.

Stap 1: Maak goede foto’s van uw designobject

Maak foto’s van het voorwerp dat u wilt laten taxeren. Fotografeer zowel de voor- en achterkant als de onderkant en eventuele bijzondere kenmerken. Deze foto’s geven onze taxateurs een eerste beeld van uw object. Mochten de foto’s geen duidelijk genoeg beeld geven, dan kan het zo zijn dat onze experts u vragen het voorwerp in te brengen, zodat zij er uitgebreider naar kunnen kijken. 

Stap 2: Beschrijf het object

Om een juiste eerste inschatting te maken is het belangrijk dat u zo veel mogelijk informatie over uw object deelt. Denk hierbij aan de afmetingen, de maker en het materiaal waaruit het object is vervaardigd. Heeft u papieren bij uw object, zoals aankoopbewijzen of andere officiële stukken? Al deze informatie helpt onze experts om zich een beter beeld van uw object te vormen, voor ze het taxeren. 

Stap 3: Stuur ons alle informatie

De foto’s, beschrijving en scans van eventuele papieren stuurt u vervolgens naar info@vendutaxaties.nl. Vermeld daarbij ook de reden van de taxatie: wilt u het object inbrengen voor veiling, bent u benieuwd naar de waarde voor de verzekering of voor een onderlinge verdeling? Onze experts nemen alle informatie door en nemen contact met u op voor eventuele vervolgstappen.

Wat kost een gemiddelde taxatie?

Bij Vendu Taxaties kunt u terecht voor verschillende taxaties: voor veiling, verzekering of nalatenschap. Gaat het om een taxatie voor verzekering, successieaangifte of de verdeling van een nalatenschap? Dan moet er een taxatierapport worden opgesteld. In dit schriftelijke rapport wordt de waarde van uw objecten vastgelegd.

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07
Email: amsterdam@vendutaxaties.nl

Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam