Antieke vaas taxeren

Antieke vazen zijn het toonbeeld van schoonheid, historische waarde en vakmanschap. Ze worden gewaardeerd en verzameld door kunstliefhebbers en antiquairs van over de hele wereld. Bent u in het bezit van een Chinese vaas, een oude Delfts blauwe vaas of een ander bijzonder exemplaar? In dat geval is het een goed idee om uw antieke vazen te laten taxeren. Deze waarde heeft u nodig voor een kostbaarhedenverzekering, maar ook wanneer u overweegt uw oude vazen te verkopen door middel van veiling. De erkende taxateurs van Vendu Taxaties hebben jarenlange ervaring met het taxeren van antieke vazen. Bij ons kunt u terecht voor vakkundig advies en betrouwbare taxaties.

Oude vazen laten taxeren 

Antieke vazen zijn soms veel geld waard. Om hun authenticiteit en waarde te beoordelen is het belangrijk om advies in te winnen van echte experts. Bij Vendu taxaties worden uw vazen altijd professioneel op waarde geschat. Het taxatieproces om een antieke vaas te taxeren bestaat uit een aantal stappen.

Eerst vragen we u via info@vendurotterdam.nl foto’s en beschrijvingen toe te sturen van uw antieke vaas of vazen. Deel daarbij alle informatie die u over de vazen heeft, zoals de maker, het jaar waarin de vaas werd gemaakt, het materiaal waaruit de vaas is vervaardigd en meer. Met deze informatie kunnen onze experts zich een eerste beeld vormen van uw vaas of verzameling vazen. Vervolgens neemt één van de experts contact met u op om de volgende stappen door te nemen. Hij of zij kan u alles vertellen over de verkoop van vazen en het opstellen van een taxatierapport. 

Heeft u de taxatie nodig voor uw verzekering? Op deze pagina met taxatietarieven vindt u de kosten die we hiervoor rekenen.

Onze experts

Het team van Vendu Taxaties bestaat uit officieel beëdigde taxateurs met elk hun eigen specialisatie. Ook schakelen we regelmatig met ons internationale netwerk, dat bestaat uit onder meer musea, kunsthistorici en verzamelaars. Wij werken altijd volgens de richtlijnen van de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende zaken (TMV).

Wilt u een antieke vaas taxeren? Onze specialisten op het gebied van antieke vazen staan voor u klaar.

Laat uw antieke vazen taxeren

De waarde van uw antieke vaas hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leeftijd. Over het algemeen geldt: hoe ouder de vaas, hoe meer hij waard is. Van antieke vazen spreken we wanneer de vazen meer dan honderd jaar oud zijn. Antieke vazen hebben een breed scala aan stijlen en ontwerpen, afhankelijk van de periode en cultuur waaruit ze afkomstig zijn. Ze kunnen gemaakt zijn van keramiek, porselein, glas, brons of zelfs van edelmetalen als zilver of goud. Veel antieke vazen werden gemaakt door bekende fabrikanten, met elk hun eigen kenmerkende stijl. Zo is er naast het bekende Chinees porselein ook Meissen-porselein uit Duitsland, Delfts Blauw uit Nederland en Wedgewood uit Engeland. Naast de leeftijd, het materiaal en de stijl is ook authenticiteit van groot belang: gaat het om een authentieke vaas, of is het een replica? 

Onze ervaren taxateurs kunnen u op basis van al deze factoren een uitgebreide waardebepaling bieden. Bent u benieuwd wat uw vazen waard zijn? Laat uw antieke vazen taxeren. Neem vandaag nog contact op voor een taxatie. Onze taxateurs staan voor u klaar.

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07 Email: amsterdam@vendutaxaties.nl Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam