Chinees porselein taxeren

Bent u in het bezit van Chinees porselein en bent u benieuwd wat uw porseleincollectie waard is? Bij Vendu Taxaties kunt u terecht voor een uitgebreide en betrouwbare taxatie. Bij Vendu in Amsterdam staan onze medewerkers voor u klaar om uw Chinees porselein te taxeren. Zij kunnen uw porselein op waarde schatten en daarnaast beoordelen of uw objecten geschikt zijn voor onze Aziaticaveiling. 

Hoe werkt de taxatie van Chinees porselein? 

Chinees porselein en Chinese kunst moeten aan een aantal criteria voldoen om waardevol zijn. Authenticiteit en leeftijd spelen hierin een grote rol, omdat er helaas ook veel replica’s in omloop zijn. Daarom is het als leek lastig de wereld van Chinees antiek te doorgronden. 

Chinees aardewerk taxeren, Chinees antiek taxeren of een Chinese vaas taxeren verloopt via een aantal stappen die onze experts dagelijks uitvoeren. Daarom zijn zij goed gekwalificeerd om u te vertellen of uw Chinese kunst, aardewerk of porselein waardevol is. Voordat u bij ons langskomt voor een persoonlijke afspraak om Chinese kunst te taxeren, stuurt u ons per mail al een aantal duidelijke foto’s van uw objecten toe. Daarnaast ontvangen we graag alle informatie die u over het object of de objecten heeft. Zo krijgen de taxateurs een duidelijk beeld van het porselein en kunnen ze een inschatting doen van de waarde. Is uw aanbod mogelijk veilingwaardig, dan nemen we contact met u op voor een persoonlijke taxatie op onze veilinglocatie in Amsterdam. 

Wilt u Chinees porselein taxeren voor de verzekering of voor de verdeling van een nalatenschap? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Onze experts

Het team van Vendu Taxaties in Amsterdam bestaat uit taxateurs die zeer breed gespecialiseerd zijn. Zijn weten alles van de taxatie van Chinese kunst en meer. Naast onze eigen experts en hun geoefend oog maken we ook gebruik van ons internationale netwerk, dat bestaat uit kunsthistorici, verzamelaars, musea en meer. Uiteraard werken al onze taxateurs volgens de richtlijnen van de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (TMV).

Laat uw Chinees porselein taxeren

De waarde van uw Chinees porselein is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan de leeftijd van het porselein. Veel Chinees porselein verwijst naar de keizerlijke dynastieën, zoals de Ming- en Kang Xi-dynastie, en is soms eeuwenoud. Bij het taxeren van Chinees aardewerk onderzoeken we of de voorwerpen stempels of merktekens hebben, en of deze authentiek zijn. Maar ook Chinees porselein zonder stempel kan van waarde zijn. 

Op basis van jarenlange ervaring en een uitgebreid onderzoek van uw porselein kunnen onze experts een betrouwbare waardebepaling geven. Bent u benieuwd wat uw Chinees porselein waard is? Laat het taxeren. Neem vandaag nog contact op voor een taxatie. Onze taxateurs staan voor u klaar!

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07
Email: amsterdam@vendutaxaties.nl

Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam