Design taxeren bij Vendu

Heeft u een prachtig designstuk in huis en vraagt u zich af wat de waarde ervan is? Of heeft u design geërfd en weet u niet goed wat u ermee moet? Dan is een taxatie het overwegen waard. Door uw design te laten taxeren ontdekt u de waarde van uw items en kunt u overwegen ze te laten veilen. We begrijpen dat het laten taxeren van uw design vragen oproept. De experts van Vendu Taxaties in Rotterdam staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en uw design te taxeren. 

Vendu is een toonaangevende taxateur met locaties in Amsterdam, Rotterdam en Sluis. Bij ons kunt u designitems gratis laten taxeren. Onze ervaren taxateurs hebben jarenlange ervaring en kunnen uw stukken realistisch op waarde schatten. Vaak is uw design meer waard dan u denkt!

Hoe werkt de taxatie van design?

Voor design taxeren doorlopen we met u een aantal stappen. We leggen ze hieronder graag uit, zodat u weet hoe design laten taxeren in zijn werk gaat. 

 

Stap 1: Maak goede foto’s van uw designobject

Fotografeer de voorkant, de achterkant, de onderkant en eventuele signatuur van uw designitem. Deze foto’s geven onze experts een duidelijk, eerste beeld van uw object. Mochten de foto’s geen duidelijk genoeg beeld geven, dan nodigen onze experts u mogelijk uit het voorwerp in te brengen, zodat zij het uitgebreid kunnen bekijken.

 

Stap 2: Beschrijf het object

Graag ontvangen we zo veel mogelijk informatie over uw object: de afmetingen, de maker en het materiaal waarvan het object gemaakt is. Heeft u papieren bij uw designstuk, zoals een aankoopbewijs of andere officiële documenten, stuur deze dan ook mee. De informatie helpt onze experts om een zo duidelijk mogelijk beeld van het designobject te krijgen voor ze het design taxeren. 

 

Stap 3: Stuur ons de informatie

De foto’s en beschrijving stuurt u ons toe op amsterdam@vendutaxaties.nl. Noteer ook de reden van de taxatie: wilt u het object mogelijk inbrengen voor een veiling of wilt u het laten taxeren voor de verzekeringswaarde of een onderlinge verdeling? Onze experts bekijken uw inzending en nemen contact met u op over eventuele vervolgstappen om uw design te laten taxeren.

Onze experts

Vendu Taxaties in Amsterdam werkt met een team van gespecialiseerde taxateurs met een brede kennis. Zij weten alles van de taxatie van design en aarzelen ook niet om ons internationale netwerk in te schakelen wanneer dat nodig is. Dit netwerk bestaat uit onder meer kunsthistorici, verzamelaars, musea en meer, met elk hun eigen expertise. Onze taxateurs werken altijd volgens de richtlijnen van de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (TMV).

Laat uw design taxeren

Na een uitgebreide evaluatie van uw design en op basis van hun jarenlange ervaring kunnen onze experts u een betrouwbare en realistische waardebepaling van uw design geven. Wilt u graag weten wat uw design waard is? Neem vandaag nog contact op voor een taxatie bij Vendu: onze taxateurs staan voor u klaar!

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07
Email: amsterdam@vendutaxaties.nl

Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam