Verzameling taxeren

Heeft u een grote verzameling kunst, antiek, postzegels of munten? Of heeft u andere verzamelobjecten in uw bezit? Dan kan het verstandig zijn om uw verzameling te laten taxeren. Tijdens een taxatie wordt de waarde van de losse stukken en uw complete verzameling bepaald. Een taxatie kan zinvol zijn voor een kostbaarhedenverzekering, of om de veilingwaarde te bepalen. Maar ook voor het verdelen of verkopen van de verzameling is het goed een taxatie te laten uitvoeren. Een erkend taxateur weet uw verzameling nauwkeurig op waarde te schatten. Vendu Taxaties in Amsterdam staat voor u klaar bij het taxeren van uw verzameling.

Uw verzameling verkopen 

Een verzameling is een collectie van eenzelfde soort voorwerpen. Een verzameling kan bestaan uit munten, maar ook boeken, modelauto’s, porseleinen beelden en nog veel meer. Voor elk soort verzameling, hoe uniek ook, kunt bij ons een taxatie aanvragen. Of u nu enkel wilt weten wat uw verzameling waard is, of interesse heeft in de verkoop van de verzameling. Voor een verzameling taxeren of een verzameling verkoop is Vendu Taxaties het aangewezen adres.

Een verzameling op waarde schatten

De waarde van een verzameling hangt af van tientallen factoren. Een aantal punten die onze taxateurs altijd laten terugkomen bij een verzameling taxeren zijn:

  • Authenticiteit: door middel van deskundig onderzoek of aan de hand van certificaten kan de authenticiteit (de echtheid) van een voorwerp worden vastgesteld. 
  • Conditie: de staat waarin de voorwerpen zich bevinden, heeft invloed op de waarde ervan. Bestaat uw verzameling uit voorwerpen in topconditie? Dan is deze waarschijnlijk meer waard dan een verzameling items in mindere staat. 
  • Zeldzaamheid: vaak speelt zeldzaamheid een grote rol in het bepalen van de waarde van een verzameling. Over het algemeen geldt: hoe zeldzamer, hoe waardevoller. 
  • Provenance: ook de herkomst van stukken uit een verzameling speelt een rol in de waardebepaling. Een bijzondere geschiedenis kan de waarde van een voorwerp doen stijgen. 

De waarde van uw verzameling vaststellen

De experts van Vendu Taxaties staan voor u klaar om uw verzameling te taxeren. Het taxatieproces bestaat uit een aantal stappen. Allereerst vragen wij u foto’s en beschrijvingen van uw verzameling naar ons op te sturen via info@vendutaxaties.nl. Op basis van deze informatie kunnen onze experts zich een eerste beeld van de verzameling vormen. Vervolgens neemt de expert contact met u op om de vervolgstappen samen af te stemmen. Wilt u uw verzameling verkopen? Onze experts kunnen u er alles over vertellen. Neem gerust contact met ons op!

Contact en adres

Adres: Gasthuismolensteeg 7, 1016 AM Amsterdam

Tel: 020 218 32 07 Email: amsterdam@vendutaxaties.nl Gratis taxatiedag elke maandag 12:00 – 18:00

Over ons

Vendu Taxaties is onderdeel van een van de oudste veilinghuizen in Nederland, Vendu Rotterdam. Vendu Rotterdam heeft eigen taxateurs in dienst met expertise van kunst, antiek, design en juwelen. Ook bijzondere verzamelingen zoals servies of bijzondere inboedels schatten zij op juiste waarde. Vendu Rotterdam organiseert gedurende het gehele jaar diverse veilingen. Op locatie in Rotterdam en online.

locatie-amsterdam